TOLINS

piątek, 8 marca 2013

Okonia morskiego kupiłam w Biedronce!!! Był pyszny, świeży (zero mętnego oka) i już wypatroszony :) więc tym łatwiejszy w przygotowaniu... Ja mojego okonia natarłam obficie solą, czosnkiem oraz masłem. Warto pamiętać, że wewnątrz też należy go przyprawić. Tak przygotowaną rybę piekłam w piekarniku nagrzanym na około 200st około 20 minut. Piszę około ponieważ każdy ma inny piekarnik i sam powinien wyczuć ile potrzebuje nasz okoń żeby nie był ani surowy ani suchy :) Warto rybę piec w folii aluminiowej lub jakiejś brytfanience żeby masło nie całkiem wyciekło...

Rybę podałam ze smażonymi ziemniaczkami oraz z brokułem z bułką tartą... Bardzo to było dobre!
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet! - szczególnie kobietom :)

3 komentarze: